Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #6

Se hva kulturministeren egentlig gjorde på Sisa

Lørdag 18.mars åpnet kulturminister Linda Hofstad Helleland kulturløypa i Bossekop. Dette er en aktivitetsløype med ulike poster som viser vår historie som opprinnelig bestod av «tre stammers møte», der det norske, samiske og kvenske levde side om side. Samtidig fletter vi vår historie sammen med de ulike kulturene og historiene som har kommet hit til oss i senere tid. Det opprinnelige «tre stammers møte» har i dag blitt til 300 stammers møte, som utgjør det kulturelle mangfoldet vi har i Alta. Turister og lokalbefolkning vil sammen kunne oppleve historien, kulturen og det fantastiske i naturen vår gjennom denne løypa. Kulturløypa er hele tiden i bevegelse. Gjennom workshops på Sisa vil alle som ønsker å bidra være med å lage postene til løypa. Kulturløypa blir et samarbeid mellom Alta Samiske Språksenter, Alta Kvenforening og Sisa Kultursenter. Har du lyst å være med å bidra, så kom innom oss på Sisa.

https://youtu.be/GSNq0-zr-0Y

Kafé, aktiviteter og butikker-Vi åpner huset på nytt!

Sisahuset er et sted i bevegelse, det vil det alltid være på grunn av at vi hele tiden prøver nye ting, for å tilpasse oss både de som er i jobb på Sisa og de som kommer innom oss. Men det er viktig for oss å gi folk noe enkelt å forholde seg til, som når man kan komme og hvorfor man skal komme i utgangspunktet. Så kan vi heller la andre magiske ting skje her gjennom samtalene, aktivitetene og møtene mellom folk.

Vi har derfor satt nye faste åpningstider. Mellom de tidspunktene vil det være mulig å benytte seg av håndverkskaféen med kaffe, kake og Handicraft Herifra, Sisa Frisør, Abd Design, Western Union og Simalango Catering.
Tirsdag-Fredag 11.00-17.00 og lørdag 11.00-15.00.

Elsker utfordringer

 

Abd Alabd har startet sitt eget firma Abd Design. Fra han startet til nå så er det fler og fler som benytter seg av hans kompetanse når de trenger å få lagt opp, sydd inn eller reparert klær. Men nå ønsker Abd seg også flere oppdrag innenfor design. Med i sin erfaring innen design har han nydelige kjoler og andre kreasjoner. Siden han kom til Finnmark har han blitt veldig interessert i samiske nasjonaldrakter og har lagd flere typer kofter.

Nå vil han at Altas befolkning skal gi han nye utfordringer!

Abd Design på Facebook

Sett problemene dine i perspektiv!

Finn mer om Sisa

Da Sisa ble etablert 18 oktober for 10 år siden var ideen å bygge en sosial møteplass i Altasamfunnet hvor mennesker med ulike bakgrunn kunne møtes og bli kjent med hverandre.
Behovet for et uformelt møtested var viktig og det viste seg at mange lokale lag og foreninger manglet lokaler til sine aktiviteter.

Les mer

Nyhetsbrev abonnement

[newsletter]

Kom på besøk

Check Also

Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #12

BossekopmarkedetDen eldste boplassen i Alta er Bossekop, hvor helleristnigner dokumenterer at det her har vært …