Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #8

Kan kunsten å vise fram attraksjoner

Dette spennende attraksjonsrommet, skapt av kunstner Linda Zina Aslaksen, er den nye 1.etasjen på Sisa Kultursenter. Her representeres flere av de største turistattraksjoner i Alta, fra bygninger til arrangementer og naturopplevelser. Vi vil også vise dem fram her i magasinet fremover.

 

Attraksjonsrommet på Sisa presenterer: Halddetoppen

Halddetoppen er Altas svar på Mount Everest og er for mange den ultimate nemesis med sin relativt bratte stigning og tidskrevende tur opp. De som har besteget Halddetoppen opplever gjerne en vanvittig nirvanafølelse og karrer seg opp år etter år, ofte før snøen i det hele tatt har forsvunnet, en gang i juni, med piggsko og hakker. Toppen henger 1149 moh, og er den høyeste av fjellene rundt Altafjorden. Haldde er samisk og betyr «Det hellige fjellet». Ett par hundre meter fra øverste punkt ligger Nordlysobservatoriumet, som ble bygget på initiativ av Kristian Birkeland i 1899, hvor man også kan overnatte.

Skrevet av: Torill Bang

«Jeg ville hatt en hale som en havfrue»

Det er interessant men litt skremmende hvor forskjellig barn og voksne svarer på spørsmålet «Hvis du kunne forandre en ting på kroppen din, hva ville det vært?» Hvorfor læres vi opp til å mislike oss selv og ville forandre oss eller være noen andre? Vi er alle unik og vi burde heller legge mest mulig energi i å sette pris på hva vi har fått utdelt.

Kriminelt god påskeutfordring

 

https://youtu.be/wrFM94DtyWY

Kreativ Frisør er kjent for å tenke veldig utfor boksen. De lever godt opp til navnet sitt, det kan vi skrive under på. Det siste sprellet de har kommet opp med er årets påskekrim. Her kan du være med å etterforske hvor påskeegget ligger gjemt. Finn fram Nancy Drew/Sherlock Holmes’en i deg og bli med på etterforskningen du også!

Finn mer om Sisa

Da Sisa ble etablert 18 oktober for 10 år siden var ideen å bygge en sosial møteplass i Altasamfunnet hvor mennesker med ulike bakgrunn kunne møtes og bli kjent med hverandre.
Behovet for et uformelt møtested var viktig og det viste seg at mange lokale lag og foreninger manglet lokaler til sine aktiviteter.

Les mer

Nyhetsbrev abonnement

[newsletter]

Kom på besøk

Check Also

Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #12

BossekopmarkedetDen eldste boplassen i Alta er Bossekop, hvor helleristnigner dokumenterer at det her har vært …