Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #10

Attraksjonsrommet på Sisa presenterer:

Alta museum

Alta museum er internasjonalt kjent for helleristningene, som gir et unikt innblikk i en del av de tidligste bosetningene. De er tilrettelagt for publikum gjennom stier og trebroer som går rundt hele museumet og området, og man får en følelse av å være på oppdagelsesferd der man vandrer mellom trær og lyng, på broer over små bekker med den majestetiske Altafjorden i øyesyn. Inne på museumet kan man kjøpe et stykke lokalkultur i form av klær, smykker, bøker og andre suvenirer. Alta museum tilbyr også utstillinger hvor man får en grundig og interessant innføring i Alta, og Finnmarks, historie og kultur, fauna og flora. Det største kvalitetstempelet museumet kan få, er at det også blir flittig besøkt av lokalbefolkningen. Helleristningene i Alta står på UNESCOs Verdensarvliste.
Skrevet av: Torill Bang

Ser du forskjellen?

Stemmer i nord episode 2

https://youtu.be/ZJmsyGh99jA

En serie om finnmarkinger, med spennende og brokete bakgrunn, sterke meninger og mangfoldige historier. Her deles temaer som nestekjærlighet, respekt og inkludering, fordommer – hva er det og hvorfor har vi det? Døden, hvordan forholder vi oss til den? Ungdommer hva drømmer de om? “Vi maler kongen” - et demokratisk prosjekt av tusenkunstneren Karl Helge Vannebo, Stemmerett, er det en selvfølge? Livet på vent - en opplevelse mange flyktninger deler.

Av Guro Gjestvang og Kristin Nicolaysen, produsert for TV Nord.

Et smil fra denne gjengen gjør dagen fantastisk!

Bli kjent med denne flotte gjengen på BUL håndballs HU-lag, som er et treningstilbud til psykisk utviklingshemmede i Alta. De har allerede spilt flere kamper etter at de startet opp i 2016 og prosjektet har vist seg å være veldig givende både for spillerne og for trenerne i BUL. [Les mer ...]

Sjømat for alle



En morsom tvist på den tradisjonelle burgeren.

I juni 2016 fikk Sisa Kultursenter, med god hjelp av statssekretær Ronny Berg, en halv million kroner i prosjektstøtte fra Nærings-og fiskeridepartementet. Pengene skal brukes til å få barn og innvandrere til å spise mer sjømat. Vi har gjennom dette prosjektet samlet sammen masse deilige fiskeoppskrifter med både preg av andre land og retter som er gjort litt «kulere» for å vekke interessen hos barn. Vi vil dele noen av de oppskriftene med dere her i ukene fremover. [ Les mer... ]

Finn mer om Sisa

Da Sisa ble etablert 18 oktober for 10 år siden var ideen å bygge en sosial møteplass i Altasamfunnet hvor mennesker med ulike bakgrunn kunne møtes og bli kjent med hverandre.
Behovet for et uformelt møtested var viktig og det viste seg at mange lokale lag og foreninger manglet lokaler til sine aktiviteter.

Les mer

Nyhetsbrev abonnement

[newsletter]

Kom på besøk

Check Also

Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #12

BossekopmarkedetDen eldste boplassen i Alta er Bossekop, hvor helleristnigner dokumenterer at det her har vært …