Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #12

Attraksjonsrommet på Sisa presenterer:

Bossekopmarkedet

Den eldste boplassen i Alta er Bossekop, hvor helleristnigner dokumenterer at det her har vært bosetting for mer enn 7000 år tilbake i tid. Bossekop ble derfor en naturlig møteplass for handelsvirksomhet og bytting av varer. Den første markedsaktiviteten var mellom lokalbefolkningen. Etterhvert som Alta, og Finnmark, ble en fartsåre for tilreisende fra andre steder i Norge, og også andre nordiske land, vokste markedet seg større. Bossekop markedet arrangeres fortsatt to ganger i året, vår og høst, med et yrende folkeliv hvor man kan kjøpe alt fra heliumballonger, russisk glasstøy, lokal mat, og samisk håndtverk. I så måte fungerer Bossekop markedet fortsatt som et knytepunkt mellom folk og kulturer.

Skrevet av: Torill Bang

Helt Seriøst om Sisa (hvertfall nesten)

Studentavisa Helt Seriøst har laget denne flotte saken om Sisa Kultursenter. De var innom oss i forrige uke. Det er mye man kan fortelle om Sisa og alt vi gjør av aktiviteter og prosjekter. De tok altså utfordringen med å få alt dette inn i én artikkel. Vi synes de har gjort en fin jobb. [Les mer ..]

Stemmer i nord episode 4

https://www.youtube.com/watch?v=2r_2oKn6ImM

En serie om finnmarkinger, med spennende og brokete bakgrunn, sterke meninger og mangfoldige historier. Her deles temaer som nestekjærlighet, respekt og inkludering, fordommer – hva er det og hvorfor har vi det? Døden, hvordan forholder vi oss til den? Ungdommer hva drømmer de om? “Vi maler kongen” - et demokratisk prosjekt av tusenkunstneren Karl Helge Vannebo, Stemmerett, er det en selvfølge? Livet på vent - en opplevelse mange flyktninger deler.

Av Guro Gjestvang og Kristin Nicolaysen, produsert for TV Nord.

Ikke «hva kan du ikke gjøre?» men «hva kan du gjøre?»

Se hvordan disse sykepleierne, ved hjelp av deres holdning, bidrar til at John får en hverdag fylt med litt mer positivitet. Det handler om å fokusere på hva du kan gjøre, og ikke det du ikke kan gjøre. Det er sånn vi tenker her på Sisa hele tiden når vi jobber med mennesker. Vi har ikke lyst å fokusere på hvilke hindringer folk har, men hva de har mulighet til å gjøre.

BOKKAFÉ:

Presentasjon av boka Frihet på vent. [Les mer ... ]

 

Finn mer om Sisa

Da Sisa ble etablert 18 oktober for 10 år siden var ideen å bygge en sosial møteplass i Altasamfunnet hvor mennesker med ulike bakgrunn kunne møtes og bli kjent med hverandre.
Behovet for et uformelt møtested var viktig og det viste seg at mange lokale lag og foreninger manglet lokaler til sine aktiviteter.

Les mer

Nyhetsbrev abonnement

[newsletter]

Kom på besøk

Check Also

Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #11

AltaelvaDen beste laksen finner du i Altaelva! Det er en grunn til at selveste kong …