Oppsummering fra Dialogkonferansen – kveldsarrangementet

Skuespiller ved Nationaltheatret Per Christian Ellefsen var onsdag 13. april leder for kveldsarrangementet på Sisa. Sisa var vertskap for dialogkonferansen 2016, en konferanse som Mental Helse arrangerte.

Ellefsen startet foredraget med å fortelle hvor glad han er i Alta og Sisa, og hvor heldig han følte seg som var blitt invitert av Mental Helse til å lede dette kveldsarrangementet.

021   020

Han ønsket innspill fra publikum, og det var helt – ja, unnskyld det lokale uttrykket, men det var altså helt TJÅKE fullt på Sisa denne kvelden og det var mange som etter hvert bidro med innspill og kommentarer. En av de som kom opp på scenen var leder for Alta Kvenforening, Grete Alise Nilima Monsen som fortalte litt fra sitt liv, og sine erfaringer før hun ga Ellefsen en skikkelig fin t-skjorte med tekst både på kvensk og på norsk.

012      011

016

 

Kjente seg ofte igjen i Elling

Ellefsen sa at han ikke hadde noen erfaringer selv når det kom til å slite psykisk, men – han kjente seg ofte igjen i Elling. I de siste årene har det vært et stadig større fokus på psykisk helse, og Ellefsen trakk frem hvor viktig dette fokuset var, og kanskje spesielt slike tv-programmer som nå er aktuelle –  programmer som tar opp tidligere tabuer, og som gjør vanskelige temaer lettere å snakke om.

Ellefsen snakket en del om egne erfaringer fra jobben sin som skuespiller på Nationaltheatret. Og det som er viktigst mener han er at vi må være sjef selv, vi må våge å ta styringen i eget liv.

For å være i psykisk balanse må man ha trygghet, relasjoner  og et sosialt sikkerhetsnett, du må bli se og bli sett, bli anerkjent for den du er og du må ha en følelse av egenverdi.

«Nerver smitter, men det gjør også trygghet.»

For å kontrollere nervene når han arbeider som skuespiller er hans viktigste redskap å fokusere på arbeidsoppgaven. Det er mestringsknep nummer 1. Du har hørt idrettsstjernene si det, og dette gjelder alle som må prestere under press. Ikke tenk på noe annet enn arbeidsoppgavene dine – da går det bra! Hvis du likevel skulle slite litt, så kan du fokusere på pusten. Da tar du et godt innpust, og puster sakte ut i en tynn og lang pustestråle. Gjør dette ett par ganger, så blir du roligere.

Han avsluttet sitt foredrag med å fortelle om erfaringene skuespillerkollega Sverre Anker Ousdal hadde etter alvorlig kreftsykdom og komplikasjoner som gjorde  at Ousdal fikk svært nedsatt syn. På grunn av lidenskapen hans både som skuespiller og som hobbysnekrer fikk han rustningen som ga han mot til å delta aktivt i livet selv når det buttet kraftig imot.

Etter at Ellefsen var ferdig med sitt foredrag var det mange andre interessante innspill. Dessverre ble det knapt med tid, slik at det ikke var alle som fikk bidratt med alt de ønsket.

 

031      Nytt-syn-paa-live_omslag_bilde-til-artikkel

Først ut av bidragsyterne var Hege Igeland som er daglig leder i Norges Blindeforbund, avdeling Finnmark. Hun ønsket å snakke om erfaringer fra folk som hadde mistet synet og hun kom med et fantastisk budskap fra en person som var blitt blind i voksen alder:

«Jeg har ramla 100 ganger, men reist meg 101 ganger.»

Hun viste oss boka Nytt syn på livet. Boka inneholder 11 historier om mennesker som er blinde, og deres erfaringer og livsvisdom. Blindeforbundet ga et eksemplar av boka til Sisa, så hvis du har lyst til å lese i boka kan du jo stikke innom bydelskafeen og ta et titt. Eller hvis du er synshemmet så kan du høre cden. For boka er selvfølgelig også tilgjengelig for de som ikke kan lese.

037

Så kom Daniel fra Finnmarkskollektivet. Også han fikk for kort tid, for budskapet hans var viktig og han var en god og trygg formidler. Daniel oppfatter seg selv som en rusavhengig, selv om det er snart to år siden han kom til Finnmarkskollektivet. Han har utfordringer hver dag. Som sparringspartner fikk han Jan Navjord fra Finnmarkskollektivet, og Jan stilte Daniel spørsmål.

De kom innom hva vendepunktet i livet hans var, og hvordan dette påvirket han også i dag.

040

Deretter var det Adham sin tur. Adham har vært lenge i Norge, og har vært tilknyttet Sisa i mange år. Han diskuterte påstanden om at flyktninger var sterkere enn andre – og han ga flere gode eksempler fra eget liv. Han sa at mange flyktninger var triste fordi de savnet det livet de hadde, og de fant egentlig aldri tilbake til et eget hjemsted. For de forandret seg av å bo borte, og selv når de kunne vende hjem igjen var de ikke egentlig hjemme, for da hadde de forandret seg så mye og gått glipp av så mye at de ikke lenger hadde de samme følelsene for hjemlandet sitt. De fikk kultursjokk uansett hvor de var – og han konkluderte med at han ikke trodde flyktninger var sterkere enn andre, de var bare flinkere til å skjule følelsene sine.

041

Per Hindenes fra Alta kommune skulle avslutte og han hadde noen veldig kloke ord om at vi altaværinger måtte åpne opp og inkludere våre nye landsmenn i livene våre. Han hadde spurt et stort antall flyktninger, både noen som hadde vært her lenge, og noen som nylig var kommet om de hadde venner fra Alta. Og svaret fra alle var nei. Så vi må åpne opp og slippe inn og ikke være så redd for det vi ikke kjenner.

047

Før Per Christian Ellefsen avsluttet med: Du ska tacka  – et av Karin Boyes nydelige dikt, kom Yury As opp på scenen og fortalte hvor takknemlig hun var fordi hun kunne komme til Norge og være en del av samfunnet her. Yury er en av de mange flyktningene som bruker Sisa mye, og Yury er med og leder en av dansegruppene på Sisa – en dansegruppe som er åpen for alle og der kvinner fra hele verden møtes og har det fint sammen.

Det ble en veldig fin kveld på Sisa – med spennende samtaler og mange interessante mennesker, og alle som deltok både som deltakere og tilskuere var med på å gjøre denne kvelden til en fin opplevelse.

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Bli kjent med Igor

Igor er en av kokkene på Sisa, og den som har hovedansvaret på Simalango. Igor er fra Estland og han har bodd i Norge i ca. 5 år. Han kom til Norge for å jobbe med laks i Jøkelfjord, men de siste to årene har han bodd i Alta. Han er utdannet kokk, og har også noe utdanning innenfor konditorfaget.

501

Igor har jobbet på mange forskjellige restauranter i Tallin, og han forteller at det er høy kvalitet i resturantbransjen i den vakre hjembyen hans. Da jeg spurte hvorfor han hadde døpt kafeèn for Simalango viste han meg et laminert A3 ark hvor historien om Simalango finnes. Vil du lese hele historien finner du den på Sisa, men her er en kortversjon.

Simalango er en offerstein som ligger omgitt av øyer på grensa mellom Troms og Finnmark, og det er knyttet eflere sagn til denne offersteinen. Et av sagnene er slik:

Simalango og han kone Ahkku bodde hver for seg. Simalango bodde i Kvænangen, Ahkku bodde på Nøklan. Når Simalango ble gammel begynte Ahkku å kaste lange beundrende blikk mot en annen mann – Vikamannen. Da ble Simalango sjalu og begynte å kaste steiner mot Ahkku. Steinene ble kastet i mange år, og dannet holmene som ligger mellom Nøklan, Kvitebergklubben og Spildra.

Kunstneren  Tom Helge Johnsen har dekorert tre av veggene på Simalango med motiv fra området der Simalango står.  Vil du se mer av det han har malt kan du komme innom Sisa og Simalango eller du kan ta en titt på denne facebooksiden som fungerer som hjemmesiden til Tom Helge.

054

Hva slags tilbud skal Simalango ha?

Det skal satses på catering fra en stor meny, og minimumbestillingen er 4 personer hvis alle bestiller det samme. Bestilling må skje minst 24 timer før ønsket henting/levering.

Menyen skal være tilgjengelig på Sisa.no og det er også planlagt at den deles ut til bedrifter og privatpersoner i Bossekop. Sisa ønsker å være et senter for kreativitet og et positivt samlingssted i Bossekop og Simalango er en viktig del av denne planen.

Menyen kommer til å bestå av mange internasjonale retter og oppdaterte versjoner av menyen vil du snart finne på Sisa.no

Igor stortrives i Norge og spesielt i Nord-Norge. Han liker å være ute i naturen, og kaller seg for hobby-arkeolog.

062

Sølvmedalje fra VM i Taiboksing

Igor deltok i det første verdensmesterskapet i Taiboksing som ble gjennomført i Bulgaria i 2008. Da fikk han sølv! Han trener fortsatt mye, og deltar blant annet på trening med bokseklubben. I august skal han og en rekke andre utøvere fra ulike grener av kampsporter starte et eget treningsstudio. De håper å få en olympisk ring der de kan arrangere kamper her i Alta. For de som har lyst til sjekke dette ut er det bare å gå på facebook og lete opp siden Buret MMA Alta – så finner dere litt informasjon og flere kontaktpersoner.

Vil du bestille mat eller snakke med Igor kan du ta kontakt med han enten på igor@sisa.no eller på 986  88825.

 

487

 

 

 

 

 

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Litt informasjon om Simalango Kafè & Catering

Vi på Simalango tilbyr lunsjavtaler og overtidsmat til bedrifter. Har du en konfirmasjon, dåp, bryllup, fest, eller bare en helt vanlig dag der du har lyst at andre skal lage mat til deg? Vi på Simalango tar oppdraget! Når det gjelder catering så må det være minst 4 personer som bestiller den samme retten, og maten må bestilles minst 24 timer før.

Simalange Kafè & Catering tilbyr koldtbord, varm mat, internasjonal matbuffet, minglemat og ikke minst knallgode desserter. I tillegg driver vi en kafè som er en del av Sisa.

Ta kontakt for bestilling eller mer informasjon: Igor : 986 88825 eller igor@sisa.no – Du finner oss i Sisahuset, altaveien 99.

 

483

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Ellefsen byr på seg selv

Sisa er stolte over å være vertskap for dialogkonferansene 2016 som avholdes i Alta 13. april. Det er Mental Helse som er arrangør, men konferansen og seminarene holdes på Sisa. Tema i år er ”Fordi livet forandrer seg”.

Per Christian Ellefsen er en ekte Sisavenn og han kommer til Alta for å delta på dialogkonferansen som begynner klokken 1200 på Sisa. Men Ifølge daglig leder John-Tore Martinsen bidrar Ellefsen i tillegg på kveldstid der Ellefsen holder foredraget ”Når livet forandrer seg”. Dette er et foredrag om dine muligheter til alltid å spille hovedrollen i eget liv, selv den dagen verden rundt deg forvandles til en helt annen virkelighet. Kveldsseminaret vil bli ledet av Ellefsen, og også lokale ressurser som Per Hindenes fra Alta kommune og brukere som selv har opplevd endringer i eget liv fra Langfjordkollektivet vil delta. Vi håper også å få med andre bidrag som for eksempel de endringer asylsøkere og flyktninger opplever i sine liv.

Elling i Alta

Ellefsen har spilt i en rekke filmer, men de fleste kjenner han nok som Elling. De siste 10 årene har Ellefsen holdt en rekke foredrag og seminarer der han bruker erfaringer fra eget liv, både som skuespiller og som privatperson. Ellefsen er en mann som byr generøst på seg selv og deler erfaringer både som Elling og som privatperson.

Vi har alle en psykisk helse

Dialogkonferansen arrangeres i hele Norge og er ment som en ressurs for lokale krefter til å få gode ideer til å markere Verdensdagen for psyskisk helse 10. oktober. Verdensdagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse – vi har alle en psykisk helse.

Martinsen sier at Sisa gleder seg masse til dette seminaret som blir vårens viktigste seminar for Sisa sin del. Seminaret er Ellefsens bidrag til å løfte fram et viktig tema samtidig som dette kan være med å styrke mennesker som trenger støtte.

Seminaret på kveldstid starter klokka 19.00 og alle er velkommen.

 

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Torsdag er suppedagen på Sisa

Ting endrer seg fort, men at torsdagen er suppedag på Sisa er noe vi håper kan bli et fast innslag hos oss på Sisa. Konseptet er ganske enkelt. Du kommer til Sisa – enten alene eller sammen med andre, du sier at du vil ha suppe, og olalaa- her kommer en deilig suppe og brød. Det koster nok en formue tenker du kanskje? Men her kan jeg trøste deg med at suppa (med brødet) koster den nette sum av kroner 4o. Helt sant. Jeg kødder ikke. Det finnes altså fremdeles serveringssteder der du kan få servert sunn, god mat til en pris de fleste av oss har lommebok til å håndtere. For noen uker siden ble kjøkkenet vårt vurdert av mattilsynet – og vi fikk beste resultat. Vi ble ikke forundret, Igor, hovedkokken vår er en dyktig mann – men nå vet du også det! Jeg tok noen bilder av gjester som var innom og publiserer bildene etter tillatelse.

457 471

God suppe, hyggelige folk og det var fint å bli så varmt ønsket velkommen sa Miriam Akkouche, Hilde Søraa og Barbro Bakkehaug. Dagens suppe var kjøttsuppe, og kokken lagde derfor en egen variant til Miriam som er vegetarianer.

 

477

Hege og Elin var enig med at suppa var god, og Elin trakk også frem at det var hyggelig å komme inn på Sisa og at det er et stort potensiale i forhold til å utvikle tilbudet slik at enda flere kan ta en hyggelig lunsj på den nye bydelskafeèn i Bossekop.

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Per Fugelli og Sisa

8. september 2015 var det et seminar på Kultursenteret Sisa i Bossekop der temaet var ”Sterkere Sammen – et seminar om samspill”. Hovedtaler var Per Fugelli og her er hovedpunktene fra hans foredrag. Hele foredraget er på 46 minutter og det ligger ute både i denne bloggposten, på Sisa sin youtubekanal og på vanlig youtube. Alle foto er tatt av Oddgeir Isaksen, Finnmark Dagblad og blir brukt etter tillatelse.

Sisa-15_1

Foto: Oddgeir Isaksen, Finnmark Dagblad.

 

Lukk opp din hjertedør!

Per Fuggeli syns det er deilig å komme inn i Sisaflokken. Sisa betyr ”Kom inn”. Når man kommer inn på Sisa kommer man inn i menneskeflokken. Verdens viktigste resept er dette: Mennesket er mennesket glede. Mennesket er menneskets viktigste helsekilde.

 

Vi lengter alle etter Sisa

For tusen år siden i i Norge, i Finnmark – hva var den jævligste dom av alle? Det var ikke døden, det var ikke å bli halshugget – det var å bli lyst fredløs. Å bli jaget ut av flokken. Det viser noe av kraften i dette behovet – å bli trygg og ivaretatt i en flokk. Det er et mektig instinkt.Han gir oss følgende tankeeksperiment: Du kommer til jorda. Du blir født på planeten Tellus. Her er ingen andre mennesker. Ingen fugler. Ingen dyr. Bare du. Hvem blir du da?

Svaret hans er at du ikke blir en som kan sitte på Sisa i dag. Vi blir til i fellesskap. Jeg er den jeg er akkurat nå fordi jeg er formet av en million møter med andre skapninger, i all hovedsak mennesker.

Vi må være nysgjerrige på hvordan vi kan skape gode menneskemøter. Hva er grunnstoffet som lager gode menneskemøter?

Han deler tre anekdoter fra sin studiereise i Afrika i 2009 og han forteller hva han mener er grunnstoffene som lager gode menneskemøter:

Det første grunnstoffet er å viljen til å ville vel. Du må ha evnen og viljen til å ville vel – til å være snill. Du må få en ekte følelse av at den andre vil deg vel.

Det andre grunnstoffet er å dele makt. For å få til et godt møte mellom mennesker må man møtes på samme nivå og man må anerkjenne hverandres ekspertise. Selv om legen har mer erfaring i å være lege – er det kun det syke mennesket som er ekspert på seg selv og sin livssituasjon. Hvis man anerkjenner hverandre og deler makt skaper man det andre grunnstoffet.

Det tredje og siste grunnstoffet som skaper diamanten ; det gode møtet er viljen til å skifte målestokk og akseptere din nye tilværelse. Du må være ærlig med deg selv. Du må akseptere at det du er og der du er – er GODT NOK. Du har to muligheter, enten lengte tilbake til noe du var engang, eller akseptere at livet er en blandet regnskap. For å lage et godt møte mellom folk må man være ærlig.

Da står disse tre tilbake:

Ville vel – dele maktvære ærlig – som grunnstoffer for gode menneskemøter.

Sisa2

Foto: Oddgeir Isaksen. Finnmark Dagblad

Det kloke og vakre med Sisa

Det kloke og vakre med Sisa er at vi må forstå at mennesket er mer enn kropp. Kroppen er grei å ha – men det er bare en emballasje. Det er inne i disse kroppene våre at gudestoffet som gjør oss til mennesker ligger. Men vi vet fra eget liv at hvordan psyken vår har det påvirker kroppen vår – påvirker alt – sjelens vitamin – verdighet, tilhørighet, mening – det er på en måte to anleggsarbeidere – Det ene er meg – som et ett-tall på jorda – vi er et ett tall og har et individuelt ansvar for å bygge oss et så godt liv som vi får til. Men vi er ikke i isolat. Så flokken og samfunnet har også et ansvar for at enkeltmennesket skal få tak i disse tre grunnstoffene. Hvordan vi behandler hverandre i de små og store fellesskapene er også med på å avgjøre om menneskene skal få tilgang på verdighet og mening. Dette er et godt stykke på vei et spørsmål om politikk.

Verdighet

Hvis vi får et samfunn som blir mer og mer besatt av konkurranse – og konkurranseøkonomien skal få gi alle målestokker på hvem som er verdig og hvem som ikke er verdig – ja da har vi tapt. Da får vi et sorteringssamfunn. Vi må holde fast på at menneskeverdet ikke er lik produksjonsverdet i konkurranseøkonomien. Vi må si – og det er noe en opplever hvis en har vært alvorlig syk selv – vi må holde fast på at menneskeverdet er et arvestoff du er født med. Du er født med menneskeverd – uansett om du lønner seg i konkurranseøkonomien .

Vi må si Stoppmelding til de som sier at du skal få verdighet bare du ligner på oss. Dette gjelder uansett hvor de kommer fra; moskeen, kirka eller NHO. Send Stoppmelding. Du er født med menneskeverd!

Skjønnheten i forskjellighet – skjønnheten i mangfoldet

Helt til slutt i foredraget sa Per at han angret litt på den setningen han laget for noen år siden. Den setningen som sa at du ikke skulle være et ett-tall på jorda. Fordi – vi er både et ett-tall og et flokkdyr, og det kommer vi ikke bort i fra.

Hvis du vil se hele foredraget kan du klikke deg inn på denne lenken. Her vil du også få mer informasjon om Sisa, og noe av det faglige opplegget som Sisa bygger på.

Per-Fugelli-Ble-forelsket-i-Sisa

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Sisa og Finnmarksløpet

Lørdag 5. mars startet årets Finnmarksløp og som vanlig er Sisa med på arrangementet. Kokken vår, Igor (som du snart kan bli bedre kjent med her på bloggen) er nå på en liten rundreise i Finnmark sammen med den verdensberømte kokken Gunnar Hvarnes. Hvarnes ble kåret til årets kokk 2009 og han representerte Norge i Bocuse d`Or Europa i 2010 og Bocuse d`Or 2011 der han fikk bronsemedalje. Hvarnes har komponert en spesiell lakserett som skal presenteres på sjekkpunktene under Finnmarksløpet 2016, og vi regner med at Igor tar med seg masse nyttig kunnskap om urter og smaker som vi på Sisa kan dra nytte av.

IMG_0648         IMG_0655

IMG_0666  IMG_0649

Alle bildene er tatt lørdag 5. mars i Alta.

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Bli litt kjent med Ana

IMG_1977

Smilende, imøtekommende og romslig er tre ord som kan beskrive Ana. Hun er fra Valenzia i Spania men har bodd i Norge i snart 4 år. Mannen hennes jobber på Universitetet og de har to gutter i førskolealder.

Ana er utdannet industridesinger og lærer og hun har jobbet med store prosjekter i Europa. Hun har jobbet på Sisa i 4 måneder og en kreativ sjel i et kreativt miljø. Ana ser at Sisa er veldig viktig i forhold til integrering og hun tror at Sisa betyr mye for de som kommer ny til Alta, uavhengig av kulturbakgrunn. Hun har en stor interesse av å utvikle kulturprosjekter der kvinner og barn er i fokus og hun har mange planer for aktiviteter og grupper på Sisa i tiden fremover.

12625675_10207076339201149_102960951_n  IMG_2069

Hvis du har en idè til et kunstprosjekt eller skoleprosjekt eller matprosjekt eller integreringsprosjekt (her er det bare fantasien som setter grenser) så kom gjerne innom Sisa og ta en prat med Ana.

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

BLI KJENT MED KEVIN

IMG_0305

Hvis du bor i Alta kjenner du kanskje Kevin allerede, eller så har du kanskje sett ham mens han spaserer langs veien og lurt på hva slags fyr han er? Nå skal du få svaret – for Kevin er nemlig det vi på godt norsk kaller en skikkelig kjernekar!

Han kom til Alta i oktober 2010, rett fra frivillig arbeid på et psykiatrisk sykehus for barn i Israel. Men Kevin er ikke fra Israel, han er fra Birmingham, en by som i dag er en kulturmetropol, men som da Kevin vokste opp var en skitten industriby.

Det er ca. 30 år siden Kevin begynte å arbeide med ekte mineraler, ekte perler, rav, krystaller, og annet naturlig materiale. Han sier at han kommer inn i en flytsone – timene bare forsvinner når han sitter konsentrert over arbeidsbenken. Kevin  forteller at han ofte jobber alene om kveldene, og det er bare å komme inn på Sisa for å ta en titt på håndverksbutikken eller ta en prat eller en kopp kaffe/te hvis du ser at han sitter og jobber.

IMG_0298     IMG_0370

 

Alt overskuddet av salget går til fattige barn, og da jeg spurte om hvorfor han var så engasjert i barn i nød lo han høyt og sa at Gud har en rar sans for humor. For egentlig likte han ikke barn. Han syns de var plagsomme og bråkete. Men etter en stor omveltning i livet –  der han ble frelst og opplevde at Gud hørte hans rop om hjelp, forandret han seg på mange ulike måter, og plutselig fikk han en stor glede av å hjelpe barn. Så nå jobber han frivillig på Sisa og hjelper til når vi har barneklubb, og han lager flotte og spesielle kunsthåndverk som han selger meget rimelig og han gir alt overskudd (og mer enn det egentlig) til barn som har det vondt.

IMG_0301      IMG_0365

Kevin er takknemlig i forhold til Sisa fordi miljøet her gir han en mulighet til å arbeide med fordommene sine. Da Kevin vokste opp var han en skinhead og han var en skikkelig facist, ifølge han selv. Han og en gjeng med ungdommer kjempet mot pakistanerne i Birmingham, ikke fordi pakistanerne hadde gjort noe galt, men fordi de hadde feil hudfarge. Da han var 17 år ble han militær, og han har vært marinejeger i 12 år. Da var det pinnekort hår og glattbarbert stil som var tingen, og han har virkelig snudd helt om. Da jeg spurte ham om han fikk noen reaksjon på sitt utseende, og med utseende tenkte jeg på at han har dreadlooks, er ubarbert og går med en walking dead T-skjorte! Han svarte bekreftende,  – joda, han fikk litt reaksjoner, men det gjorde ingenting. Noen trodde at han var en Bob Marley type, og det var ikke helt riktig, og når nye mennesker kom innom Sisa var det enkelte som var skeptisk til ham, men når de ble kjent ble de venner.  – Jeg liker ikke pekefingermentalitet – folk må gjøre hva de vil så lenge de ikke skader eller sårer andre, sier Kevin, og det er et fint motto, til forvekling lik sangen til Politimester Bastian i Kardemomme By.

Da er det kanskje på tide å si takk til Kevin for denne gang. Han var ikke så veldig begeistret for at jeg ville lage dette portrettintervjuet, for han er ikke så glad i oppmerksomhet på seg selv, men jeg er veldig takknemlig for muligheten til å bli kjent med en av de mange flotte menneskene på kulturhuset Sisa.

Om ikke lenge komme nettbutikken til håndverksbutikken Handicraft Hærifra til å være åpen, og da kan folk fra hele verden bestille de vakre og spesielle håndverksproduktene som Kevin lager. Hvis du bor i Alta eller i Finnmark, eller bare tilfeldigvis kommer innom Bossekop enten i butikkens åpningstid som er tirsdag, onsdag, torsdag og fredag mellom 12.00 – 16.00,  og lørdag og søndag mellom 11.00 og 14.00 – eller når du ser Kevin sitte foran arbeidsbenken sin, er du mer enn velkommen og hver gang du handler noe er det ikke bare Kevin som bli glad, men også barn i nød.

 

IMG_0367   IMG_0366

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

VELKOMMEN TIL SISABLOGGEN

Kultursenteret Sisa ligger midt i Bossekop, ett av tre sentre i Alta. Sisa er en ideell organisasjon og kulturbedrift som ble startet i 2007. Aktivitetsnivået har vært høyt fra første dag og håpet og målet er at Sisa skal vokse og trives også i fremtiden.

Sisa jobber innenfor folkehelseperspektivet og skaper god folkehelse til mennesker med ulik bakgrunn. Det er kunst og kultur som er verktøyene og metoden i Sisa sitt arbeid. Gjennom å skape noe sammen møtes mennesker på en uformell arena, de blir kjent med hverandre og kan lære av hverandre. På Sisa kan man få venner fra hele verden, og vi har gjennom de siste 8 årene opplevd at mange tette vennskapsbånd er knyttet.

Det kulturelle mangfoldet er viktig for Sisa. Det er en samfunnsinvestering å jobbe godt og langsiktig med å tilpasse de flerkulturelle miljøene til det norske samfunnet slik at de både finner en plass og samtidig kan være til nytte for lokalsamfunnet.

I dag finner du systue, håndverksbutikk, kafè, sykkelverksted, catering, språkhjelp, strikkeklubb, maleklubb, sanggruppe, barnegrupper og mye mer i lokalene.

Om kort tid vil vi lansere en nettbutikk slik at folk i fra hele verden kan kjøpe produktene som selges i Altaveien 99, men frem til nettbutikken lanseres må de som ønsker å kjøpe produktene som selges på Handicraft Hærifra komme innom. Den offisielle åpningstiden er tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fra 12.00 – 16.00 – men ser du at det er folk her må du bare komme innom.  Lørdag og søndag har vi åpent mellom 11.00 – 14.00. Det skjer mye på kultursenteret vårt, og vi ønsker alle hjertelig velkommen!

Vi har en drøm om at flere skal bli kjent med Sisa – og vil derfor presentere noen av de som jobber her, og fortelle litt om hvem vi er, hvor vi kommer fra og hva vi driver med. Så følg med for oppdateringer og nyheter på Sisabloggen!

DelShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page